Katholieke Charismatische Vernieuwing

K.C.V. TREMELO

De Emmaüs-gebedsgemeenschap van Tremelo komt sinds juni 1981 elke woensdag van 19.30u. tot 21.30u. (ongeveer) samen in de Gildezaal achter de kerk van O.-L.-Vr.-Bijstand – Tremelo. Wij komen niet samen op de vooravond van of op hoogdagen.

Onze gemeenschap maakt deel uit van de.K.C.V. Vlaanderen en van de universele beweging van de K.C.V. met haar hoofdzetel in Rome (I.C.C.R.S.) – 00120 – Citta del Vaticano

In 1981 startten Pater Leo Moyaert en Zuster Maria Peeters een charismatische gebedsgroep die in de zijkapel van de kerk samenkwam. Later, wanneer meer mensen kwamen, verhuisden ze naar de Gildezaal waar we nu nog altijd samenkomen.

We trachten tijdens deze samenkomsten Jezus en onze hemelse Vader beter te leren kennen onder de leiding van de Heilige Geest. Al zingend en biddend verlangen we de Heer waarlijk te ontmoeten door Hem te loven, te danken en te luisteren naar het "Woord", in de lezingen en de onderrichtingen op de eerste woensdag van de maand, in het delen (sharing) over datgene waarbij het “Woord” ons inspireert en hoe het ons aanspreekt, dit met alle respect voor ieders mening.

Het lofgebed, tot God gericht, is een kans om met nieuwe ogen Gods liefde, goedheid en barmhartigheid te herontdekken en hieruit de kracht te putten, elke keer opnieuw, om onze opdracht als christen ter harte te nemen, namelijk meewerken aan de opbouw van “Gods Rijk” en de “Blijde Boodschap” verkondigen.

Elke vierde woensdag van de maand is er een vreugdevolle eucharistieviering met bijzondere intenties, waar we samen delen met mensen in nood.

Er is geen lidmaatschap. Iedereen die zoekt naar meer zingeving, geloofsverdieping en aan de “Bron van Levenskracht” wil drinken is hartelijk welkom.

Na elke bijeenkomst is er een gezellig napraten, zodat we mekaar beter leren kennen en aandacht hebben voor elkaar als echte broers en zussen, verbonden door de liefde van Christus.

K.C.V. MECHELEN-BRUSSEL houdt in het “Koraalhuis” in Mechelen, Schoolstraat 2, op de tweede maandag van de maand tussen 14.00u en 17.30u. “Oasenamiddagen” (uitgezonderd op feestdagen en tijdens schoolvakanties). Dit voor hen die nood hebben aan een luisterend oor, een deugddoend gesprek of gebed. Er is telkens ook een priester beschikbaar voor het verzoeningssacrament of een uitgebreid biechtgesprek.

In de Basiliek van Koekelberg is er elke trimester op zaterdag een zegeningsnamiddag

K.C.V. – Opendeurdag

Tweemaal per jaar worden allen die betrokken zijn bij K.C.V. uitgenodigd op een “Opendeurdag” voor vorming in het huis “Tabor” in Tielt (Paterskerk).

Hier heeft de K.C.V. Vlaanderen haar hoofdkwartier.

Dienstencentrum K.C.V. - Kortrijkstraat 47 – 4800 Tielt

Lieve Backaert tel. 051/69.92.50 – e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - website: www.kcv.be

Jaarlijks – op Pinkstermaandag - komen de gebedsgroepen van Vlaanderen een ganse dag samen om hun geloof te vieren, telkenmale in een of andere provincie.

De “Zomerdagen” in de maand juli – van maandag tot vrijdag - brengen families met kinderen en alleenstaanden bijeen in het vakantiecenter van Mol om bezinning en vrije tijd aangenaam te combineren, dit in een sfeer van christelijke beleving.

Naar het voorbeeld van onze heilige biddende en gedienstige Pater Damiaan verlangen we ook kracht te putten uit het dagelijks persoonlijk innerlijk gebed en uit het samen bidden, en verlangen we ons gedragen te voelen door God en de broers en zussen van onze gemeenschap. Dit elke week opnieuw. Bovendien mogen we met open hart en handen Gods vrede en vreugde in blijdschap ontvangen en dit is voor iedereen weggelegd!

Dus : hartelijk welkom!

Voor info : Leon Segers 016/53.24.75